top of page

OVER ONS

Wij zijn ingenieurs met een passie voor brand (veiligheid)

FSEC staat voor expertise, kwaliteit en onafhankelijkheid. 

De wetgeving en de wetenschap rond brandveiligheid vormen een complex geheel waarin verschillende ingenieur disciplines samenkomen. Wij brengen u een helder verhaal op maat van uw project. 


Contacteer ons vrijblijvend met uw vraag. Wij willen u graag leren kennen.

Les, Jan en Bart

DSC_0800.JPG

LES BAERT

Na het afronden van een academische opleiding Fire Safety Engineering heeft Les Baert in 2011 FSEC opgericht om als onafhankelijk expert diensten te kunnen leveren aan architecten, bouwheren, promotoren, studiebureaus en werkgevers.

DSC_0809.JPG

JAN VANDEKERCKHOVE

In 2017 heeft Jan Vandekerckhove mede zijn schouders onder FSEC gezet. Jan is bouwkundig ingenieur met een bijkomende master in Fire Safety Engineering.

DSC_0806.JPG

BART CASTELEIN

Bart Castelein is een gedreven ingenieur bouwkunde met een bijkomende master in Fire Safety Engineering. Na het doorlopen van een succesvolle stage in 2019 werkt Bart sinds 2020 bij FSEC.

Nederlands
Nu bekijken

De wetgever tracht de brandveiligheid te waarborgen in zoveel mogelijk typische gebouwen en voor zoveel mogelijk typische brandscenario's door het opleggen van een prescriptieve regelgeving.  De creativiteit van de hedendaagse architect kan tot atypische configuraties leiden waar het louter toepassen van de prescriptieve getallen het beoogde doel voorbijgaat. Een bepaald niveau van veiligheid heeft een kost en dient rationeel bekeken te worden.


Een kosten efficiënte oplossing vinden voor de brandveiligheid in atypische gebouwen is maatwerk. Hier bieden wij toegevoegde waarde aan uw project door het concept in overeenstemming te brengen met een aanvaardbaar brandveiligheidsniveau. Bij voorkeur in een zo vroeg mogelijk stadium omdat de impact op de bouwkost zeer groot kan zijn.


Brandmodellen zijn een belangrijk hulpmiddel om de gevolgen van een brand in een constructie inzichtelijk te maken. FSEC is gespecialiseerd in het uitvoeren van brand dynamica berekeningen gaande van empirische modellen tot 3D-simulaties. Hierbij hanteren we strenge richtlijnen om de kwaliteit en de validatie te waarborgen. De servers waarop de simulaties worden uitgevoerd zijn volledig in eigen beheer.

Met evacuatie simulaties worden de vluchttijden van personen in complexe bouwconfiguraties inzichtelijk gemaakt. Deze simulaties in combinatie met brand dynamica berekeningen geven een globaal beeld van de vluchtveiligheid bij brand. Op basis van voornoemde ‘performance based’ technieken kan een 'gelijkwaardig' veiligheidsniveau worden aangetoond in afwijkingsaanvragen.

bottom of page